Abu Dhabi

Den sjätte dagen på kryssningen spenderades i Abu Dhabi, som är huvudstaden i Förenade arabemiraten. Där tog vi shuttlebussen som släppte av oss vid ett köpcentrum, Marina Mall. Där gick vi runt och shoppade lite, jag fyndade en jacka på Zara, för 145 dirham då den innan hade kostat 795. Alltså fick jag den för ungefär 260 kronor istället för 1430, dessutom tror jag att just den jackan kostade 1695 kronor hemma i Sverige! Dessutom handlade jag lite annat på Forever 21 och en randig kavaj, som jag fullkomligt älskar, från Jennyfer.

Sedan var vi självklart tvungna att fika på Starbucks. Mamma och jag delade på en morotskaka eftersom de är så maffiga, sedan tog jag en White Chocolate Creme Frappuccino, mycket gott!

Efter fikandet gick vi och tog lite kort, dels nere i någon typ av hamn, riktigt maffigt med massa båtar och alla höga byggnader i bakgrunden.


Maten ombord

Den femte dagen på kryssningen var vi ute till havs. Därför solade vi ute på däck, läste böcker i solen och badade i poolen, och självklart, åt massa gott! Därför hade jag tänkt ägna detta inlägg till maten ombord. Vi åt på den sena sittningen, vilket betyder att vi åt i den ena restaurangen varje kväll klockan 20.30. Där har man varje dag samma bord, samma servitör, assisterande servitör och deras chefsservitör. Om man har något sällskap sitter man alltid med samma personer. Vi satt vid ett stort bord och fick faktiskt fem andra svenskar som bordssällskap. Det är trerätters och man får välja ifrån en ny meny varje kväll. Vissa kvällar kan det vara ett tema, som en kväll var det en fransk meny. Har ni några frågor om maten, båten, resrutten eller vad som helst? - Skicka en kommentar!
Till förrätt började jag med risotto och pilgrimsmusslor. Detta åt jag faktiskt på en kryssning på Royal Caribbean 2011 så jag visste att den var god. Det är ju ett måste att äta detta då de alltid gör den rätten i Hell's Kitchen, haha.
Som huvudrätt tog jag räkor i vitlöksmarinad med ris och grönsaker, riktigt smarrigt!
Efterrätt fick bli en mjuk chokladkaka med chokladsås och en liten kaka till, mycket choklad men ack så gott!


Lördag

Här var det fruktansvärt dålig uppdatering, får ursäkta för det! Men både jag och min käre broder har fyllt år så det har varit kalas och annat och jag har dessutom knappt suttit vid datorn på senaste tiden. Ska försöka lägga ut mer inlägg och bilder från kryssningen också, men imorgon hinner jag inte för då blir det att åka upp till Friends Arena för att heja fram mitt älskade AIK, kommer bli ett jävla drag! :)


Photospiration

Jag utgår från Östergötland, men har hela världen som min lekplats eftersom jag älskar att resa och upptäcka världen och, såklart, dokumentera det med kameran.
Alla bilder är mina om inget annat anges!