5 år ♥

Idag firar jag och min älskling 5 år. Helt sjukt att jag har haft min kamera så länge, haha. Älskar den nog minst lika mycket fortfarande, även fast den är långt ifrån den bästa, man ser till och med att den är lite sliten på greppet. Det kanske inte är så konstigt eftersom den, som sagt, har 5 år på nacken, men detta tycker jag bara tyder på att kameran gör långt ifrån allt jobb. Man behöver inte den nyaste och häftigaste kameran, man ska bara kunna hantera den, vara lite kreativ och göra sitt bästa helt enkelt :)


Muskat dag II

Andra dagen i Muskat, fjärde på kryssningen, gick vi bara runt och kollade i stan. Vi köpte lite souvenirer och så i deras "köpcentrum". Det vill säga massor "affärer" överproppade med varor och det var nästan samma saker överallt. Men det är alltid roligt att se hur annorlunda det är emot Sverige, det såg ut ungefär som en marknad gör i Sverige fast under tak då och med riktiga väggar och sådär. Helt annan kultur och det är alltid spännande att få se sådant när man är utomlands och inte bara se sand hela dagarna, haha.
Långt ifrån bästa bilden, tog en bara himla snabbt för att jag ville förverkliga hur det verkligen såg ut i deras "köpcentrum". Så annorlunda ju! En bit var utomhus och där var det väldigt trångt mellan husen och smala vägar, där inne däremot var det ju faktiskt fint, kolla bara taket till exempel.
Som sagt, hela staden var omringad av berg, himla vackert!
Detta var tydligen Sultanen av Omans båt, en av världens största lyxjakter, och ja, man ser ju att båtarna bredvid ser jättepluttiga ut bredvid den bjässen, haha.


Muskat

Tredje och fjärde dagen på kryssningen låg vi i hamn i Muskat, Oman. Första dagen tog vi en taxi till en strand och badade i det härliga vattnet, var jättevarmt och skönt. Dessutom stannade taxichauffören på flera ställen för att vi skulle kunna ta kort och visade oss de viktigaste sevärdheterna. 
Vägarna gick upp och ner genom bergen och här stannade vi till vid en utsikt över gamla Muskat, riktigt vackert med allt berg runtomkring.
Här var stället vi badade på, det var en vik med jättehärligt och varmt vatten. Det är inte alla som har badat i Omanbukten inte!
Det var så himla fint där med berg runt hela staden.


2013


Fujairah

Andra dagen på kryssningen besökte vi Fujairah, Förenade Arabemiraten. Vi tänkte leta upp någon strand, men vi tog shuttlebussen som släppte av oss vid en galleria och istället blev det lite shopping. Fyndade faktiskt en tröja från H&M som jag småkollat lite på i Sverige, i Fujairah kostade den endast 50 dirham, vilket är ungefär 90 kronor och hemma i Sverige var orginalpriset 199. Köpte även ett blommigt jättefint linne från en butik och ett armband, jag köper nämligen ett armband på varenda ställe jag har varit på, lite som en souvenir. Fanns massor annat och det fanns även en Victoria's Secret-butik där, mest med dofter och andra såna småsaker och accessoarer och lite underkläder, men eftersom de har en stor i Dubai var jag bara inne en snabbis. Var även andra affärer jag inte gick in i och saker jag velade på "för jag kommer säkert hitta mer i Dubai" haha, så det kunde egentligen blivit ännu mer shopping där :) 
 
Fikade även på Starbucks för första gången, som ni ser på bilden ovan. Haha, lite efter kanske, men vi har ju knappt några i Sverige och varenda gång vi har varit på Arlanda har jag tänkt att jag ska ta något därifrån men struntar alltid i det. Men nu så! Någon typ av White Hot Chocolate tog jag, älskar ju vit choklad och den var riktigt god! Delade dessutom på en Chocolate Peanut Butter Cake med mammsen, tur det, den var riktigt maffig + den vita chokladen lika så.


2013


Tisdag

Dålig uppdatering var det här! Men har varit mycket annat nu på sistone, min ena kära systerdotter fyllde ett så det har firats med kalas och så har jag bara umgåtts och myst med familjen. Ska försöka få upp lite mer bilder från kryssningen, men har fortfarande inte riktigt bestämt hur jag ska göra med det, vi får se helt enkelt!


2013


Dubai Skyline

Alla skyskraporna ser ju ut som pluttar bredvid Burj Khalifa, men jag kan lova att de också är sjukt stora! Denna bild tog jag när vi precis lämnat kajen i Dubai, första dagen då alltså, från vår balkong och solen hade precis gått ner, där av det sköna ljuset.
Hur vill ni att jag lägger upp bilder från resan? Föredrar ni att jag lägger upp dag för dag eller lite bilder helt random? Vill ni att jag ska skriva utförligt om resan, båten, resrutten och så vidare eller bryr ni er helt enkelt inte? Jag har själv inte riktigt bestämt än, så om ni bryr er får ni gärna göra er röst hörd :)


2013


Annorlunda landskap

Eftersom vi landade på natten i Dubai, bodde vi första natten på ett hotell. Bilden ovan är tagen från fönstret från hotellet, 20:e våningen tror jag det var. Jag har aldrig innan varit i en riktig storstad med höga byggnader som ligger nästan mitt på stranden. I och för sig har jag väl aldrig varit i en stad med riktiga skyskrapor överhuvudtaget, förrän nu då. I Dubai kan man ju verkligen snacka om skyskrapor, man känner sig inte så katig bredvid Burj Khalifa kan jag lova er!


2013


Jag är hemma!

Bild på solnedgången tagen från flygplanet på väg ner till Doha, Qatar, då vi mellanlandade där innan Dubai.
Hej mina vänner! Nu är jag hemma, eller ja, vi kom faktiskt hem igår men då var mina systrar och deras små gullungar här och sen på kvällen var jag så trött så orkade inte sitta vid datorn då. Hur har ni haft det? Jag har haft det jättebra med strålande sol och runt
30° C varje dag, underbart! Jag lovar att det blir betydligt fler bilder från resan framöver, fyllde alla mina tre minneskort, så jag till och med var tvungen att radera bilder, tur att man inte blir nöjd med alla i vilket fall, haha,


2013


Berlock

Tidsinställt inlägg, är på kryssning i Mellanöstern.
När jag tog studenten fick jag ett Pandora-armband av mina syskon och deras respektive, en av berlockerna var denna ovan, en kamera. Jag tror mina syskon känner mig väl, som den kameranörd jag är! Jag tycker det är så fint med såna armband med berlocker som har olika betydelser för en, de kan ju nästan beskriva lite hur man är som person, haha.


2013


Kryssning

Tidsinställt inlägg, är på kryssning i Mellanöstern.
Nu när jag ändå är ute på kryssning igen tänkte jag att det passade med en bild från min senaste, då vi var ute i Medelhavet. Fick bli en bild på den vackra utsikten från Santorini och där ser ni fartygen som stannade till där, det vi åkte med är det som är längst åt vänster i bilden. Fisheyet gör att det ser pluttigt ut men det var nog det största där i alla fall.


2013


L.A. Candy

Tidsinställt inlägg, är på kryssning i Mellanöstern.
Jag var ju såklart tvungen att ha med mig någon bok att läsa på resan. Jag köpte en box med alla tre böcker i L.A. Candy-serien för ungefär två månader sen. Men jag har ännu inte börjat läsa dessa utan jag hade planerat att ta med mig dem på resan. Det fick dock bara bli den första för jag har med mig en annan bok också och så mycket har jag inte planerat att läsa, det har jag inte tid med! Haha, nä, läsning får det möjligtvis bli på planet och emellanåt i solstolen. Nu hoppas jag att serien är bra, det är ju tråkigt om den första boken suger när jag har två till efter, speciellt då de är på engelska. Har du läst någon av dessa böcker och vad tyckte du i så fall?


2013


Mot Arlanda


Bild från senaste kryssningen i Medelhavet, på bilden var vi i Split, Kroatien

Är nu på väg upp till Arlanda, skulle skrivit ett inlägg hemifrån innan vi åkte men blev lite stressigt så tänkte att jag lika gärna kunde skriva ett inlägg från mobilen.
Jag flyger då mot Dubai om några timmar och därifrån utgår vår kryssning vi ska på i Mellanöstern. Vi besöker Fujairah och Abu Dhabi som också tillhör Förenade Arabemiraten och Muskat i Oman, sedan avslutas kryssningen i Dubai med en extranatt. Därför kommer jag hem nästa måndag, den elfte. Jag lämnade datorn hemma för jag tänker inte sitta vid datorn på semestern, men jag har tidsinställt några inlägg så ni får gärna kolla in på bloggen ändå. Men ni får ha det så bra under tiden, för det ska jag ha i värmen! :)


Photospiration

Jag utgår från Östergötland, men har hela världen som min lekplats eftersom jag älskar att resa och upptäcka världen och, såklart, dokumentera det med kameran.
Alla bilder är mina om inget annat anges!