Packa!

Idag började jag småpacka lite, åker ju ändå på söndag! Självklart blev det shortsen som fick åka i först, som ni ser på bilden, bland det viktigaste på resan ju, förutom typ bikini, kamera och sånt annat viktigt, haha. 


Scones

Mamma gjorde så himla goda scones i helgen, lika goda som alltid! Sitter faktiskt och äter några nu med hallonmarmelad och ost, såååå himla gott! Scones är för underskattat!
Jag får nog ta och skaffa en ny kategori, med tanke på hur mycket matbilder det har blivit i bloggen, haha. 


Apelsinjuice

Mums! Hur gott är det inte med nypressad apelsinjuice då? Jag tål inte apelsinjuice från koncentrat och ärligt talat så tycker inte jag att det är gott så det gör mig ingenting, men apelsiner tål jag och där med riktig apelsinjuice och det är ju faktiskt något av det godaste man kan dricka. Håller ni inte med? 


Helgen

En frukost för några dagar sen, vaniljyoghurt, müsli, jordgubbar och blåbär, mums!
I fredags bakade jag nougatmuffins med noguat- och vita chokladbitar i, såna som jag gjorde för några veckor sedan. Min syster tyckte att de var så goda att hon ville ha såna till sin dotters dop, så då var jag snäll syster och bakade det.
I lördags var det då dop för min systerdotter, jättefint, och idag har jag umgåtts med mamma och mina systrar och deras små bäbisar, så mysigt och så fint väder med sol så vi tog en riktig långpromenad med min vovve och syrrans, det var riktigt skönt och härligt. Dessutom försökte jag mig på att baka white molten lava cake idag, gick sådär, råkade ha den inne lite för länge tror jag, men får testa det någon annan gång, orkade inte äta mer efter den, haha, men det var gott ändå! Riktigt bra och härlig helg, men väldigt fullspäckad, där av uppdateringen, hur har eran varit?


Torsdag

Bara tog någon randombild från tidigare i vintras. Haha, blir lite så, väljer bara nån bild som känns bra för stunden att ladda upp. Vad vill ni se för bilder i bloggen egentligen? Har ni några idéer, tips eller förfrågningar, i så fall shoot!


Santorini

Satt och kollade igenom lite bilder på datorn och fastnade för dessa från medelhavskryssningen i somras, då vi var på Santorini, en grekisk ö. Så himla fint! Nedanför stupet ute i havet låg vårat och några andra fartyg och för att komma upp till toppen av berget fick man gå, rida på åsna eller åka linbana. Vi valde linbanan och det var verkligen en upplevelse, häftigt med vacker utsikt.


Jag bara mååååste visa min fina klänning för er. Jag ska nämligen på min ena systerdotters dop i helgen och då ska jag ha på mig denna vackra klänning. Jag hade den faktiskt på mig i höstas på min andra systerdotters dop också, men den är ju så himla fin! Det bästa av allt är ju att jag köpte den i Venedig i somras, vilket betyder att inte så många har en precis likadan samtidigt som det blir som ett jättefint minne därifrån. Jag älskar att köpa saker utomlands, det sätter som ett extra värde i sakerna.


Tips! "Målad" redigering

Det var flera som undrade hur jag gjorde redigeringen på denna bild och tänkte att det är lättast att berätta det i ett inlägg. Jag lärde mig hur man gjorde genom att kolla på Sannas video från Moderskeppet, den hittar ni här, det är en väldigt bra och pedagogisk video och jag kan nog inte förklara bättre än henne så gå in på den och kolla!

För ännu mer inspiration slänger jag med några bilder som jag fixade lite snabbt här under. Så kolla först på Sannas video som är jättebra och sedan är det bara att leka på i photoshop. Om ni undrar över något är det bara att kommentera så ska jag hjälpa er så gott det går!


-

Några saker jag skulle vilja göra eller börja med i år på fotofronten. Har du något du vill börja med eller utveckla mer?


"Målad" redigering

Kände för att leka lite i photoshop med denna trend som man ser i nästan alla bloggar, men det blir ju faktiskt riktigt häftigt. För min del fick det bli en färgad bild och på blommor istället, en väldigt annorlunda redigering.


Frukost

Igår åt jag en sån himla god frukost! Vaniljyoghurt med hallon, banan, blåbär och jordgubbar, så himla enkelt men ack så gott!


Glad alla hjärtans dag på er, hörni! Fixade ihop en animation med tre gamla självporträttbilder, inte för att bilderna hör så bra ihop med dagen men det blir ju lite roligare så än bara text. Hoppas ni får en fin dag!


Drömresa?

Ytterligare en bild från medelhavskryssningen i somras, denna är tagen från tenderbåten tillbaka till färjan efter en dag i Split, Kroatien.
Jag älskar verkligen att vara ute och resa och se världen. Om tre veckor har jag lämnat Sveriges gränser och är utomlands igen, jag längtar ju faktiskt lite. Har ni något drömresemål, var skulle denna resa gå i så fall?
 


Napoli 2012

Bild från medelhavskryssningen vi var på i somras, här i Neapel (tycker dock Napoli låter bättre, som då är italienska namnet på staden), Italien. Det är egentligen sjukt hur det kan vara sån skillnad på standarden i en stad, hur det i en gränd är ganska fint och sen i en annan är det mycket sämre. Nu syftar jag inte bara på just Napoli, det är väl så på många ställen.


Min bäbis ♥

Min lilla flicka är ju för jäkla söt egentligen!


Photospiration

Jag utgår från Östergötland, men har hela världen som min lekplats eftersom jag älskar att resa och upptäcka världen och, såklart, dokumentera det med kameran.
Alla bilder är mina om inget annat anges!